Mark van den Hoek 1-0, Frank Tervoert 2-0

6 april 2011 om 00:00 Voetbal

Langzamerhand kan de kampioensvlag voor de zaterdagvoetballers van Roda’46 tevoorschijn gehaald worden. Na de moeizame winst (2-0) op Jonathan en het verlies van naaste concurrent De Beursbengels is het nog slechts een kwestie van tijd voordat het feest op het Buiningpark kan losbarsten. De Leusdenaren hebben nu een voorsprong van negen punten, met nog vijf wedstrijden te gaan.

Dat de laatste loodjes voor Roda zwaar zijn, bewees de wedstrijd tegen middenmoter Jonathan. Het spel van Roda was de hele wedstrijd niet om over naar huis te schrijven. Zonder de geschorste Randy Kortstam kon Roda al voor rust weinig potten breken.

Ook na de pauze ging het lange tijd niet naar wens. Pas halverwege de tweede helft zorgde Marko Heneweer er met een verre ingooi voor dat Mark van den Hoek de Zeister doelman kon passeren. De sluitpost van Jonathan had geen antwoord op de kopbal van de Amersfoorter die daarmee zijn negentiende seizoenstreffer liet aantekenen: 1-0. De voorsprong van Roda kwam daarna niet in gevaar. In de blessuretijd bepaalde Frank Tervoert de eindstand op 2-0.