Joris Schouten 1-0

13 april 2011 om 00:00 Voetbal

Achterveld mocht zich zondag de meest gelukkige ploeg noemen na de streekderby tegen KVVA. Met minimaal verschil (1-0) wonnen de Achtervelders het degradatieduel op het Kerstens Sportpark. Joris Schouten werd in de tweede helft de matchwinnaar.

Beide partijen deden weinig voor elkaar onder. In de eerste helft kregen beide vierdeklassers ook kansen maar gescoord werd er niet. Pech had KVVA toen Faisal Hizi het veld met een zware blessure (afgescheurde achillespees) moest verlaten.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. De meeste kansen waren voor KVVA. Doelman Robin van Ruitenbeek hield de bezoekers echter van het scoren af. Het winnende doelpunt viel in de 73e minuut. Schouten nam de bal goed aan en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied hard uit: 1-0.

Tien minuten later was Achterveld dichtbij de bevrijdende tweede treffer. Uit een vrije trap schoot Rick van den Brink de bal op de paal. KVVA’er Stefan Beauveser haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij kreeg in blessuretijd een rode kaart na het vloeren van een tegenstander.