Christiaan Mayele Ititini 1-1, Robin van den Brom 2-1, Jeremy Lindenberg 3-2

13 april 2011 om 00:00 Voetbal

De zondagvoetballers van Roda’46 zijn bezig aan een indrukwekkend competitieslot. VVIJ, concurrent in de strijd om de derde periodetitel, was zondag het vierde slachtoffer op rij van de Leusdenaren. Met 3-2 bleef Roda de bezoekers de baas.

Door die winst verstevigde Roda de leidende positie in de laatste periode en wat misschien nog belangrijker is een vrijwel zekere verlenging van het eersteklasserschap. Daarnaast maakt Roda nog kans op het kampioenschap, hoe gek het allemaal ook klinkt. De achterstand op koploper EDO bedraagt slechts drie punten.

Roda startte niet goed. De thuisploeg keek al na acht minuten tegen een achterstand aan maar nog in dezelfde minuut trok Christiaan Mayele Ititini de stand weer gelijk: 1-1. Nog voor rust vielen twee doelpunten. Robin van den Brom verraste in de 25e minuut uit een vrije trap de doelman van VVIJ. De gelijkmaker viel in de 38e minuut: 2-2.

Ook na rust bleef het duel het aanzien meer dan waard. Pas in de 88e minuut lukte het Roda de winnende treffer te scoren. Jeremy Lindenberg was de schutter: 3-2.