Afbeelding
Gerhard te Winkel

Stadsdichters in bibliotheek Leusden

23 maart 2018 om 09:57 lokaal

LEUSDEN De Openbare Bibliotheek Leusden verwelkomt op zondagmiddag 8 april 5 dichters en een singer/songwriter. Ze zullen zorgen voor een afwisselend programma met poëzie en muziek.

De dichters komen op uitnodiging van oud-stadsdichter Gerhard te Winkel naar Leusden. ,,Vier van de vijf dichters zijn nog stadsdichter of zijn dat geweest," zegt Gerhard te Winkel. ,,Mensen vragen me regelmatig wat die stadsdichters precies doen. Dit is dé kans om dat met eigen ogen te aanschouwen."

,,We hebben elkaar leren kennen op de Stadsdichtersdag in Lelystad in september 2015. We hadden een klik met elkaar en woonden bij elkaar in de buurt. We besloten samen te gaan voordragen. Deze formule slaat aan," vertelt Te Winkel.

Martijn Adelmund (stadsdichter van Wageningen), Harry Oonk (stadsdichter van Ede) en André van Zwieten (stadsdichter van Wijk bij Duurstede) komen naar Leusden om samen met Gerhard te Winkel voor te dragen. Kathinka Kreeberg uit Amsterdam maakt het quintet dichters compleet. Marcel Luntungan verzorgt de zang en de gitaarmuziek.

,,We hebben dit programma al in Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Ede en Amsterdam gedaan. We hebben in het Parool-theater in Amsterdam gestaan. Dat was leuk en propvol. Het valt enorm in de smaak bij de toeschouwers. We beleefden er zelf ook veel plezier mee," aldus Te Winkel. ,,Bij de voordrachten wordt veel gelachen."

,,Martijn kan geweldig voordragen en maakt hele grappige gedichten. Wie op voorhand werk van hem wil lezen, kan zijn boek 'Multatuli met zombies' lezen. André zorgt voor virtuoze en verrassende gedichten. Harry heeft een bijzondere manier van gedichten selecteren en brengt zijn gedichten heel innemend. Kathinka heeft een hele directe stijl. Mijn stijl past daar goed bij," zegt Te Winkel. Marcel is een fijne aanvulling en zorgt voor afwisseling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie