Afbeelding
Archief BDU Media

Roda zat. verrast koploper

12 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Veel hadden de zaterdagvoetballers van Roda'46 dit seizoen nog niet gepresteerd. Na vijf competitieduels hadden de Leusdenaren slechts één schamel punt verzameld. Het werd dan ook hoog tijd voor de ommekeer. Een mooie gelegenheid daarvoor was zaterdag de interessante confrontatie met VVA'71, de huidige koploper in de eerste klasse A. Roda'46 stelde de trouwe aanhang op het Buiningpark niet teleur. Met 1-0 bleef de thuisploeg aan de goede kant van de score.

Super gemotiveerd begon de formatie van trainer Bert van Hunenstijn aan de ontmoeting met de lijstaanvoerder. In de eerste helft waren de beste kansen voor de Leusdenaren die de bezoekers niet in hun spel lieten komen. Frank Tervoert en Freek van Engelen waren echter niet gelukkig in de afwerking waardoor beide partijen met een 0-0 tussenstand de rust ingingen.

Ook in de tweede helft had Roda voldoende scoringsmogelijkheden. De winnende treffer liet echter lang op zich wachten. In de 83e minuut was het zover. Morris de Graaf kapte een tegenstander uit en maakte vervolgens ook van de VVA doelman een figurant: 1-0. In de hectische slotfase veranderde er niets meer aan de stand waardoor Roda de eerste overwinning in het nog prille seizoen boekte. Wellicht volgen er binnenkort nog meer driepunters.