Afbeelding
Archief BDU Media

Roda zat. niet beloond

19 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Voor hun goede spel zijn de voetballers van Roda'46 zaterdag niet beloond. Een punt hadden de Leusdenaren tegen Swift wel verdiend maar dat krijgen zij niet. Een heel vroeg doelpunt in de vooral in de eerste helft aantrekkelijke wedstrijd leverde de bezoekers een overwinning op (0-1).

Al na 45 seconden moest Roda doelman Bart Tijmensen de bal uit het net halen, nadat de sluitpost de eerste doelpoging van de gasten onschadelijk had gemaakt. Via de lat belandde de bal voor de voeten van een Swift speler die de rebound benutte: 0-1. Daarmee was het leed voor trainer Bert van Hunenstijn en de zijnen nog niet voorbij. In de 14e minuut liep Freek van Engelen tegen een elleboog op en dat had wel gevolgen. In het ziekenhuis bleek later dat de Roda aanvaller zijn neus had gebroken.

Twee minuten na het uitvallen van Van Engelen moest de scheidsrechter de wedstrijd opnieuw stilleggen, dit keer voor Tijmensen. De doelman was misselijk geworden en moest overgeven. Hij kon de wedstrijd echter voortzetten.

Van alles probeerde Roda daarna om de achterstand weg te werken. De kansen werden echter niet benut. In de 70e minuut ging Roda verdediger Jimmy de Haan in de fout. Hij vloerde een tegenstander. De toegekende strafschop werd echter door uitblinker Tijmensen gestopt. Er volgde nog een slotoffensief van de thuisclub dat niet de verdiende beloning voor Roda opleverde.