Missers Roda noodlottig

25 april 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - De zondagvoetballers van Roda'46 hadden tegen De Meern de winst voor het grijpen. Twee missers in de achterhoede werden de Leusdenaren zondag in de slotfase noodlottig. Daardoor eindigde het belangrijke duel voor Roda'46 in een remise (2-2). Met twee punten meer had de degradatiekandidaat goede zaken gedaan, omdat de naaste concurrenten dezelfde dag ook punten inleverden.

Roda begon niet goed aan de confrontatie met De Meern. De eerste kans was nog wel voor de thuisclub. Mehmet Kaya benutte de scoringsmogelijkheid echter niet. Halverwege de eerste helft nam De Meern de leiding met een doelpunt waaraan wel een buitenspelluchtje hing: 0-1.

Na rust verscheen Tom de Ridder in het veld. De vervanger van Jorney Kappenberg zorgde voor meer gevaar. In de 56e minuut was de invaller ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker: 1-1. Zeven minuten later breidde Robert Meijer met een kopbal de voorsprong uit (2-1) en leek Roda op de winst af te stevenen. Maar niets was minder waar. Een minder sterk moment van de verdedigers Robin van den Brom en Stef Menken betekende in de 85e minuut de gelijkmaker: 2-2. Van den Brom zag daarna nog een rode kaart (twee keer geel).