Winst Roda zat.

9 mei 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Het laatste competitieduel van Roda zat. dit seizoen op eigen veld heeft de ploeg geen windeieren opgeleverd. Eemdijk werd zaterdag door de Leusdenaren op een 3-0 nederlaag getrakteerd.

,,Op de uitslag viel niets af te dingen, " vond een tevreden Roda trainer Bert van Hunenstijn na de winst voor eigen publiek. ,,We hebben gewoon goed gevoetbald." In de eerste helft kon Roda het verschil nog niet maken. De thuisploeg was wel het meeste in balbezit.

De tweede helft was een ander verhaal. Al in de eerste minuut brak Roda de wedstrijd open. Dirk Jan Beeftink verraste de doelman van Eemdijk met een stiftbal: 1-0. Die treffer was goed voor het spel van de Leusdenaren. Met mooie aanvallen werd het doel van de bezoekers succesvol gevonden. In de 62e minuut tikte Arno van Tol de bal in de korte hoek van het Eemdijk doel: 2-0. Acht minuten later bepaalde Frank Tervoert met een volley de eindstand op 3-0.

Roda weet inmiddels dat Alexandria'66 de eerste tegenstander in de nacompetitie wordt. Op 19 mei reizen de Leusdenaren naar Rotterdam voor de ontmoeting met de winnaar van de eerste periodetitel in de eerste klasse B.