Verlies Roda zat. in slotronde

16 mei 2012 om 00:00 Voetbal

LELYSTAD - De nederlaag (1-0) van eersteklasser Roda'46 (zaterdag) op de laatste competitiedag had de ploeg aan zichzelf te danken. De Leusdenaren hadden hun vizier in de uitwedstrijd tegen Lelystad niet op scherp staan.

Alleen in de eerste twintig minuten was Lelystad meer in balbezit. De beste kansen waren daarna echter voor de bezoekers. Olivier Pilon, Jimmy de Haan en Robert Lodema zagen echter geen kans de doelman van de thuisclub te passeren.

Ook in de tweede helft waren de meeste kansen voor Roda. Dirk Jan Beeftink en Frank Tervoert wisten de mogelijkheden ook niet te benutten. Gescoord werd er wel maar dan aan de andere kant van het veld. Een speler van Lelystad nam de bal goed op zijn pantoffel: 1-0.

Na de slotronde is ook de tweede tegenstander van Roda in de nacompetitie bekend. Na het Rotterdamse Alexandria (19 mei) volgt een confrontatie met Zwaluwen'30 uit Hoorn.