Tegenvaller voor Achterveld

23 mei 2012 om 00:00 Voetbal

COTHEN - De tweede wedstrijd in de nacompetitie heeft Achterveld nog geen promotie naar de vierde klasse opgeleverd. Na de nederlaag (3-2) tegen SVF zijn de Achtervelders even terug bij af, maar uitgeschakeld zijn ze nog niet.

In Cothen was de formatie van trainer Jeroen Jooren lange tijd op de goede weg. Tot een kwartier voor tijd hadden de bezoekers nog een 1-2 voorsprong. Toen ging het echter fout. Na een afgekeurd doelpunt van Sven van Rossum (wegens buitenspel) boog de thuisclub in de slotfase de 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong.

Na een minuut of twintig had SVF uit een strafschop de leiding genomen. Volgens de scheidsrechter was Michiel Schouten binnen de beruchte lijnen in de fout gegaan: 1-0. Achterveld was niet onder de indruk van die achterstand. De ploeg zag in de 40e minuut kans op gelijke hoogte te komen. Mike van Ruitenbeek benutte de rebound: 1-1.

Vijf minuten na rust zorgde Remco van de Berg met een diagonaal schot voor een 1-2 voorsprong. Twee dubieuze doelpunten leverden SVF uiteindelijk de niet echt verdiende winst op: 3-2.