Hoofdklasse voor Roda ver weg

23 mei 2012 om 00:00 Voetbal

ROTTERDAM - Een plek in de hoofdklasse van de zaterdagamateurs lijkt voor eersteklasser Roda'46 verder weg dan ooit na de forse nederlaag (5-2) in de eerste wedstrijd van de nacompetitie tegen Alexandria. Een illusie armer keerden trainer Bert van Hunenstijn en de zijnen zaterdag terug naar Leusden na een wedstrijd waarin de thuisclub over betere schutters dan de bezoekers beschikten.

,,Zij benutten de kansen beter dan wij, " concludeerde de oefenmeester na de slechte start van het competitietoetje. Roda opende op vreemde bodem nog wel de score na een minuut of dertien. Frank Tervoert rondde een aanval goed af: 0-1. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. In de 26e minuut was Van Leeuwen de schutter: 1-1.

Na rust had de wedstrijd alle kanten kunnen opgaan. In de 62e minuut veroorzaakte Bas Berghuizen een strafschop: 2-1. Marko Heneweer had daarna geen geluk in de afwerking. Na het missen van een kans schoot hij de bal op de lat. Op dat moment was de stand al 3-1. Twee doelpunten van de thuisclub volgden nog, voordat Tervoert de stand op 5-2 bracht. In de slotfase verscheen de Leusdense schutter nog drie keer alleen voor de doelman van Alexandria maar hij scoorde dit keer niet.