Achterveld dankzij ruime zege naar tweede plaats

26 september 2012 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - SV Achterveld blijft het buitengewoon goed doen in de 4e klasse G. De promovendus haalde bij het nog puntloze Maarssen uit met 1-7 en rukt met tien punten uit vier wedstrijden op naar de tweede plaats. ,,We hebben nog niet de beste ploegen uit deze klasse getroffen, dus van een sprookje wil ik niet spreken. Maar deze start is natuurlijk fantastisch", aldus coach Jeroen Jooren.

Na een kwartier kwam de wedstrijd in Maarssen ineens in een stroomversnelling. Een speler van de thuisploeg trapte Tim Tolboom na, waar maar één straf voor paste: rood. In het restant van de eerste helft maakte Achterveld goed gebruik van de numerieke meerderheid. De naar binnen dribbelende Joey van den Brink had als eerste prijs: 0-1. Vervolgens ging het snel. Sven van Rossum (0-2 en 0-4) en Remco van de Berg (0-3 en 0-5) voerden voor de pauze de score op.

In de tweede helft zakte het niveau van Achterveld. Maarssen kwam terug tot 1-5, waarna Remco van de Berg met zijn derde van de middag de 1-6 aantekende. Het slotakkoord was tien minuten voor tijd voor invaller Bas Bolk: 1-7. Een gemiste penalty van Michiel Schouten gaf niets, want het gaat natuurlijk crescendo. Volgende week kan Achterveld zelfs de koppositie overnemen als het Victoria verslaat. ,,Dat gaan we natuurlijk proberen, we kunnen vrijuit spelen", aldus Jooren.