Roda-zondag verliest in doelpuntenfestijn

3 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - De zondagploeg van Roda '46 heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de eerste seizoenszege op Hoofddorp. Ondanks een vroege 0-2 voorsprong verloren de troepen van René Versteeg met 5-3 van Hillegom.

Roda begon uitstekend aan de wedstrijd. Tom de Ridder verscheen al na vier minuten alleen voor de keeper, maar zijn lob mislukte. Zes minuten later was het wel raak. Roy Ouwerkerk was uit een corner succesvol: 0-1. Die score werd na 16 minuten zelfs verdubbeld. Yücel Yagli krulde een fraaie vrije trap raak. De 0-2 stand werd binnen een minuut echter verkleind tot 1-2. ,,Het was een hele open wedstrijd waarin beide ploegen voor de winst speelden."

Hillegom trok de winst naar zich toe, door in het restant van het eerste bedrijf nog eens drie keer te scoren. ,,Zij scoren een once-in-a-life-time doelpunt en een doelpunt uit de kluts. Het zat ons niet mee", baalt Versteeg. Na de pauze kwam Roda nog sterk opzetten. Tom de Ridder stelde in de 62e minuut Bunyamin Yilmaz in staat de 4-3 aan te tekenen. De hoop op een gelijkspel ging acht minuten later in rook op. Marco Reichart liep ongelukkig de 5-3 voor Hillegom in eigen doel, waarna de wedstrijd beslist was.