Achterveld fier aan kop

3 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - Na vijf speelronden is SV Achterveld de trotse koploper van de 4e klasse G. De geduldige manschappen van Jeroen Jooren verdrongen lijstaanvoeder Victoria door in een rechtstreekse confrontatie met 1-0 te winnen. De winnende goal werd tien minuten voor het eindsignaal uit een strafschop gemaakt door Sven van Rossum.

Het beter voetballende Victoria werd met name in het eerste bedrijf succesvol bestreden. De bezoekers uit Hilversum hadden door het vele balbezit een optisch overwicht, maar op de momenten dat het compacte Achterveld de middenlijn overstak, gebeurde dat met overtuiging. De grote kansen werden keurig verdeeld. Allereerst was het Remco van de Berg, die namens de thuisploeg op de paal schoot. Aan de overzijde van het veld mikte de spits van Victoria van dichtbij op de lat.

Na de pauze verzette Victoria de bakens verder naar voren. Achterveld kroop een aantal keren door het oog van de naald, maar bleef overeind. Tegelijkertijd speculeerde de thuisploeg op de ruimte achter de verdediging. In de 80e minuut leverde dat succes op. De naar binnen getrokken Joey van den Brink sprintte met succes de diepte in, werd aangetikt en verdiende op die manier een penalty. Bovendien kon de scheidsrechter niets anders doen dan de dader een rode kaart voorschotelen. De strafschop werd moeiteloos verzilverd door Sven van Rossum.

Omdat invaller Friso Drewes tot tweemaal toe verzuimde de 2-0 te maken, bleef het tot het einde spannend. Achterveld haalde echter zonder kleerscheuren het einde, zodat op het Kerstens Sportpark in de zon een feestje gebouwd kon worden.