Geplaagd Roda-zondag verliest opnieuw

31 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Tegen de directe concurrent Houten heeft de zondagploeg van Roda '46 het tij niet kunnen keren. De geplaagde brigade van René Versteeg ging met maar liefst 4-0 over de knie.

Na een gelijkwaardig eerste kwartier, waarin de Leusdenaren met drie verdedigers opereerden, gaf het na een tegendoelpunt de wedstrijd uit handen. Vlot na de tegentreffer volgde numero twee, waarbij er mentaal wat knakte. Zonder kansen te creëren werd de rust bereikt, waarbij Versteeg zijn mannen oppepte. ,,We hadden afgesproken om wat feller te gaan spelen in de hoop dat we er nog een wedstrijd van konden maken. Maar vrij snel na rust mocht Houten bij een corner eenvoudig de derde goal binnen koppen", zag Versteeg.

Keeper Thijs Janssen kreeg het in het restant druk. Houten scoorde pas in de slotfase weer, maar had de score ook op kunnen voeren naar 7-0 of 8-0. ,,De druk voor de hele club is hoog. We zullen de wedstrijd tegen RKDES volgende week aan moeten grijpen om het verloren terrein goed te maken", aldus Versteeg. Michiel Vrijhoef zal het degradatieduel niet meemaken. Hij moest tegen Houten met een directe rode kaart voortijdig naar de kant.