Roda en Valleivogels in evenwicht

7 november 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - In het kampioenschap om de meeste remises hebben Valleivogels en Roda'46 uitstekende zaken gedaan. De streekgenoten speelden allebei voor de vierde keer in negen wedstrijden gelijk. In Scherpenzeel werd het 1-1.

Valleivogels had in het eerste bedrijf het beste van het spel. Via de lange bal werd de formatie van Harrie Epskamp meerdere keren gevaarlijk. Remco van Ginkel en Henk van Essen konden hun kansen echter niet omzetten in doelpunten. Roda'46 stelde daar een kopbal van Rick Twisk tegenover. Uiteindelijk was het Valleivogels dat terecht op 1-0 kwam. Ed van Leenen bereikte Van Essen, die zijn achtste seizoenstreffer achter Arne Heneweer schoot.

Na de pauze kwam Roda '46 beter voor de dag. Het resulteerde in de 55e minuut in de 1-1, waarbij Marko Heneweer profiteerde van een miscommunicatie tussen Sven Hardeman en Erwin van Huigenbos. ,,In de fase na de 1-1 hadden we het betere van het spel. We hadden toen 1-2 kunnen maken", aldus Jerry Cooke, trainer van Roda. Zover kwam het niet, want Roda beleefde een benauwd slot. Alex van Eem en Ed van Leenen hadden de winnende voor Valleivogels op hun schoen, maar zagen tot hun teleurstelling dat de score 1-1 bleef. ,,We verliezen weliswaar niet, maar hier schieten we weinig mee op", aldus Van Leenen. In het Leusdense kamp werd dezelfde conclusie getrokken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie