Zwak Roda redt punt in blessuretijd

21 november 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Bij rodelantaarndrager Castricum heeft Roda '46 op de valreep een punt gepakt. Dankzij doelpunten in de negentigste minuut en in de blessuretijd werd het 2-2. ,,Dit zegt wel iets over onze mentale veerkracht, maar we hebben een hele slechte wedstrijd gespeeld", benadrukt trainer-coach Jerry Cooke.

Het papieren kwaliteitsverschil was niet terug te zien op het veld. Castricum trok zich terug op eigen helft en dwong Roda het spel te maken. Dat lukte de Leusdenaren niet. ,,De ene week speel je geweldig en win je met 6-0, de andere week speel je tegen de nummer laatst heel slecht. Dat is het onverklaarbare van het voetbal", legt Cooke uit. Na een counter kwamen de Noord-Hollanders op 1-0.

Na de pauze was het evenmin goed, maar kreeg Marko Heneweer wel een opgelegde kans. Alleen voor de keeper slaagde hij er niet in om 1-1 te maken. Sterker nog: Castricum kwam 20 minuten voor tijd op 2-0. Met veel opportunisme werd in het restant de weg alsnog ingeslagen. De naar voren getrokken Rick Twisk verlengde de bal in de negentigste minuut, waarna Cedric Sangwa 2-1 maakte. Het zorgde in blessuretijd voor paniek bij de thuisploeg. Na een voorzet van Marcel van Aken strafte Twisk dat bekwaam af: 2-2. Door de comeback is Roda toch al zeven wedstrijden op rij ongeslagen.