Kinderen genieten van hun zelf versierde koeken
Kinderen genieten van hun zelf versierde koeken Talitha Boogaard

Kikkerfeest in de Bibliotheek Leusden groot succes

30 maart 2018 om 13:48 lokaal Deel je nieuws

Woensdag 28 maart kon er geen Kikker fan meer bij in de Bibliotheek Leusden. Meer dan 60 kinderen kwamen feest vieren en dat kunnen ze in Leusden als de beste. Het werd geweldige middag.

Alle kinderen verzamelden zich rondom de vertelkast. Aan Kikker de eer om die te openen en er een mooi verhaal uit te toveren. Daar hadden zijn gasten wel zin in. Met veel spanning en plezier luisterden ze naar “Kikker en een heel bijzondere dag” van Max Velthuijs. Toen dat was afgelopen, had Varkentje nog een verrassing in petto.

‘s Ochtends vroeg had hij bij de Bibliotheek een enorme stapel koeken afgeleverd, want natuurlijk hoort er bij een bijzondere dag ook iets lekkers. Varkentje was alleen niet zo tevreden over zijn koeken, ze waren kaal en saai.

Daarom stonden er voor alle kinderen koksmutsen en koekversierselen klaar. Er werden echte meesterwerken gemaakt. Koeken met gezichtjes, koeken met dansende kikkers en koeken met alle kleuren van de regenboog. Een goede koek, daar blijf je natuurlijk niet naar kijken. Alle koks aten hun eigen creaties heerlijk op.

De Bibliotheek Leusden vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen genieten van een goed verhaal. Daarom lezen we regelmatig voor. Lezen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het draagt bij aan een goede woordenschat, veel fantasie en het laat de concentratie groeien. Daarbij is lezen ook heel erg leuk. Er wordt regelmatig op woensdag voorgelezen in de Bibliotheek. Op woensdag 18 april doen we dat weer groots, om 15:00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie