Achterveld grijpt naast zege

6 februari 2013 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - De eerste wedstrijd van 2013 heeft Achterveld geen punten opgeleverd. In een doelpuntrijk duel dolf de ploeg van oefenmeester Jeroen Jooren bij Zeist in de slotfase het onderspit: 4-3.

Hoewel de wedstrijd onder zware omstandigheden werd afgewerkt, ontspon zich een aantrekkelijk duel. De thuisploeg kwam op voorsprong nadat Michiel Boerrigter een penalty veroorzaakte, maar tien minuten later trok Kevin van Ruitenbeek met een knappe uithaal de stand weer gelijk. Toch was het Zeist dat met een voorsprong de thee nuttigde. Het leer werd vlak voor de pauze over keeper Robin van Ruitenbeek gelepeld.

Binnen mum van tijd had Achterveld na de pauze de wedstrijd op zijn kop gezet. Sven van Rossum maakte twee echte spitsengoals, waarbij Joris Schouten de rol van aangever vervulde. Na de 2-3 kregen Van Rossum, Van Ruitenbeek, Youri van 't Klooster en Joey van den Brink riante kansen om de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. De missers werden in de slotfase duur betaald. Met twee treffers in de laatste tien minuten liet Zeist de Achtervelders met een kater achter, temeer omdat de Achtervelders bij winst de koppositie hadden overgenomen van UVV.