Roda-zaterdag verliest in Langbroek

27 februari 2013 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Roda-zaterdag heeft bij SVL het onderspit moeten delven. Een week na de 1-2 thuisnederlaag tegen koploper Breukelen ging de brigade van Jerry Cooke in Langbroek met 3-1 onderuit.

De zaterdag begon voor Cooke dramatisch. Maar liefst drie bepalende spelers kwamen te laat voor de wedstrijdbespreking. ,,Ik laat liever in het midden wie het zijn, omdat het een interne aangelegenheid is, maar ik heb me er groen en geel aan geërgerd. Ik heb dit ook nog nooit meegemaakt", vertelt de oefenmeester, die zijn basiself op drie plaatsen omgooide. Ondanks de wijzigingen ontliepen SVL en Roda elkaar niet veel in het eerste bedrijf.

Na de pauze kwam SVL wat gelukkig op voorsprong, in een vol strafschopgebied kon een Langbroeker doeltreffend uithalen. Een onhandige overtreding in het strafschopgebied leidde vervolgens tot een strafschop: 2-0. Met de tweede treffer was de wedstrijd beslist. Roda kwam via Wesley de Laat, die een afgeslagen bal raak schoot, 10 minuten voor tijd wel terug in de wedstrijd, maar via een counter werd al snel het verschil weer op twee doelpunten gebracht. ,,Op basis van de tweede helft heeft SVL verdiend gewonnen", erkent Cooke.