Roda-zondag doelpuntloos gelijk

6 maart 2013 om 00:00 Voetbal

Het belang van een overwinning was voor de formatie van Rene Versteeg groot. Roda staat op een directe degradatieplek, waardoor alleen de punten tellen. ,,Hoe we voetballen, interesseert mij niet”, is Versteeg duidelijk. Toch opende de thuisploeg sterk. Na drie minuten ontfutselde Yucel Yagli een verdediger van Hillegom de bal en kon hij alleen afgaan op keeper Ruigrok. In plaats voor eigen succes te gaan besloot Yagli om de bal breed te leggen op Bunyamin Yilmaz, die eenvoudig binnenschoof. Dat deed hij echter in buitenspelpositie, waardoor de treffer niet doorging. ,,Bunyamin staat in de meeste wedstrijden regelmatig buitenspel. We hadden Bunyamin vooraf nog zo gewaarschuwd dat hij niet te gretig moest zijn”, baalt Versteeg. De gretigheid was niet verwonderlijk, aangezien Yilmaz vanwege een langdurige schorsing en de afgelaste wedstrijden 17 weken niet in actie was gekomen.

LEUSDEN - In de staart van de 2e klasse B hebben Roda-zondag en Hillegom de punten gedeeld. De povere ontmoeting op het Burgemeester Buiningpark eindigde in 0-0, een uitslag waar de Leusdenaren niets mee opschieten. door Edward Doelman

Het plan van een overrompelde tegenstander die een vroege treffer moest toestaan, ging dus in rook op. Toch had Roda-zondag in het eerste kwart van de wedstrijd nog voldoende mogelijkheden om tot scoren te komen. Overtalsituaties werden echter onvoldoende uitgespeeld. Bovendien had Jeremy Lindenberg de pech dat hij na een cornervariant het leer tegen de lat slingerde. De mogelijkheden deden zich voor in een levendige eerste helft, waarin het tempo hoog lag. De liefhebber van een simpele, maar goede eindpass kwam zondag echter niet aan zijn trekken. ,,In het geven van de eindpass moeten we nog een stapje maken”, erkende Versteeg.

Aanvallende onmacht

Na de pauze ging het spelpeil naar beneden. Hillegom was de minst slechte partij, maar bereikte nauwelijks het strafschopgebied van Thijs Janssen. Roda stelde daar niets tegenover, maar kreeg door een fout van Peter van Leeuwen in de 86e minuut toch een kans in de schoot geworpen. Tom de Ridder mocht vanaf rechts alleen op Ruigrok, maar zijn inzet was noch een goed schot, noch een voorzet. Het typeerde de aanvallende onmacht van Roda-zondag, dat nog steeds op het eerste competitiedoelpunt van 2013 wacht.

Desondanks wanhoopt Versteeg niet. Hij houdt zich vast aan de stappen die de afgelopen maanden al zijn gezet. ,,De inzet is voorbeeldig en de organisatie staat goed.” Met die wetenschap in het achterhoofd kunnen de Leusdenaren uitzien naar de volgende finale, aankomende donderdag. Om 20.15 uur staat het inhaalduel tegen Roda ‘23 op de rol. Opnieuw spelen de roodzwarten thuis en is de honger naar een overwinning groter. ,,Tegen Hillegom lukte het niet, dan is Roda’23 donderdag de klos”, besluit Versteeg.