Ingezonden: Leusden heeft recht op een tweede sporthal

9 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De discussie over de bouw van een tweede sporthal is naar mijn mening gebaseerd op onjuiste aannames. Volgens het CDA (twitter) zou vanaf 2020 de tweede sporthal niet meer nodig zijn omdat de sportbehoefte dan afneemt. Dit zou uit een behoefteonderzoek uit 2010 blijken.

Echter het onderzoeksrapport van de firma H&A uit 2009 (detail) zegt hier echter niets over.

Tot 2020 is in ieder geval de 2e sporthal nodig om ruimte te geven aan de Leusdense (jonge) sporters. Op dit moment spelen diverse handbal-, volleybal- en korfbalteam in omliggende plaatsen, o.a. in de gemeente Zeist. Dit moet toch niet nodig zijn in een plaats als Leusden.

Plan sporthal bij LHV en Antilopen

Door de sportverenigingen LHV en Antilopen is er een plan ingediend om bij hun buitenaccommodatie een sporthal te bouwen. Die kost ongeveer 1,5 miljoen. Kantine en kleedkamers zijn daar al aanwezig, dus die hoeven niet meer gebouwd te worden.

Als sportzaal 'De Meent' afgestoten wordt, dan is het qua exploitatie ook goed haalbaar. De gelden die nu jaarlijks naar 'De Meent' gaan, kunnen dan naar de tweede sporthal gaan.

In 'De Meent' zit ook het Binnenhuys dat een mooie rol in de wijk Groenhouten vervult. Echter er zijn voldoende alternatieve mogelijkheden binnen de wijk. Onlangs werd bekend dat basisschool 'Het Kinderland' dicht gaat, dus dit gebouw biedt ook weer volop mogelijkheden voor de wijk.

De Korf

In 2022 is 'De Korf' ook afgeschreven. Als blijkt dat er dan geen twee sporthallen meer nodig zijn in Leusden kan bekeken worden wat er met 'De Korf' wordt gedaan. Dit is een prachtige plek voor nieuwe ontwikkelingen in het centrum van Leusden. Maar ik vraag mij serieus af of we hem dan kunnen missen. De gemeente Woudenberg (minder dan de helft van het aantal inwoners) heeft twee sporthallen en heeft geen ruimte voor Leusdense clubs! Dit zegt genoeg.

1,5 miljoen

Wie gaat die 1,5 miljoen euro betalen? Dit lijkt mij een mooie investering voor de gemeente Leusden. We moeten nl. ons geld onderbrengen bij de Nederlandse staat en dat levert niet of nauwelijks rente op. Als we dit investeren in een tweede sporthal dan snijdt het mes aan twee kanten. De exploitatie van de sporthal wordt een stuk goedkoper en we komen tegemoet aan de (jonge) sporters die graag in Leusden willen sporten; investeren in Leusden!

Jan Overweg, lijsttrekker CU-SGP

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie