Parkinson Café Barneveld – 9 mei 2018

30 april 2018 om 15:49 lokaal Deel je nieuws

Barneveld – Op woensdag 9 mei 2018 is in de zaal van Welzijn Barneveld (Veluwehal) weer een bijeenkomst van het Parkinson Café Barneveld en omstreken voor Parkinsonpatiënten, hun familieleden en mantelzorgers. Het doel van deze cafés is elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en informatie verstrekken. Dit gebeurt in een informele en ontspannen sfeer.

 

Esther Stelwegen zal ons iets vertellen over en laten ervaren van Dance for Health. Dit jaar staat de noodzaak van bewegen voor mensen met de ziekte van Parkinson sterk in de belangstelling. Op alle mogelijke manieren zijn ook specifieke programma’s opgesteld en worden evenementen georganiseerd voor deze groep van mensen. Dance for Health is daar één van.

Esther zal ons animeren mee te doen met een aantal oefeningen, zittend op de stoel of staand achter de stoel. Dansschoenen zijn dus niet nodig; zij adviseert voor een enkele oefeningen wel sokken te dragen.

Meedoen is niet verplicht. Als u rustig wilt zitten kijken is dat prima. De muziek fleurt toch op.

 

De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 tot 21.00 uur. Er zal voldoende pauze zijn.

Belangstellenden verzoeken wij zich aan te melden via info@parkinsoncafebarneveld.nl. Desgevraagd zenden wij u het programma van onze avonden toe.

 

De Parkinson-bijeenkomsten worden georganiseerd onder auspiciën van de landelijk werkende Parkinson Vereniging. Op hun website (www.parkinson-vereniging.nl) kunt u meer informatie vinden over de Parkinson Cafés, zoals deze ook in andere regio’s worden georganiseerd.

Verder zal de organisatie ook regelmatig samenwerken met ParkinsonNet, een netwerk van zorgverleners voor Parkinson patiënten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie