Een bord en een paar vierkante meter witzand herinneren aan de opgeheven tuingroenstortplaats.
Een bord en een paar vierkante meter witzand herinneren aan de opgeheven tuingroenstortplaats. Daan Bleuel

Alternatieve plek voor tuingroendepot ‘kwestie van zorgvuldig kiezen’

4 februari 2021 om 23:00 Maatschappelijk

LEUSDEN ,,We zijn -in overleg met omwonenden- op zoek naar een nieuwe plek voor het groendepot aan de zuidkant van Leusden-Zuid.’’ Dat antwoordde wethouder Van Beurden vanavond (donderdag 4 februari) tijdens de raadsvergadering op vragen van raadslid Albert Dragt (D66).

door Daan Bleuel 

Het tuingroendepot werd -na een negatief advies van de Adviescommissie Bezwaarschriften- rond de kerstdagen weggehaald. Eén van de zorgen was dat de tuingroenstortplaats brandgevaar voor een nabijgelegen woning zou kunnen opleveren. Om te voorkomen dat afgedankte kerstbomen in het depot terecht zouden komen, die vandalen op verkeerde ideeën zouden kunnen brengen, besloot de gemeente snel te handelen. 

MISREKENING In tegenstelling tot wat de gemeente aanvankelijk dacht, was niet alleen de plek onzorgvuldig gekozen. De gedachte dat voor de aanleg van de stortplaats geen vergunning nodig zou zijn, bleek ook een fikse misrekening waarvoor de gemeente gevoelig op de vingers werd getikt. 

,,We zijn druk bezig, maar het gaat nog wel even duren’’, zei Van Beurden tegen de ongeduldige Dragt (,,De lente komt eraan! Mensen willen weer tuinieren’’). Daar was de wethouder zich van bewust. ,,Maar we moeten de nieuwe plek wel zorgvuldig kiezen’’, vond Van Beurden. Hij wees er fijntjes op dat nu ook een vergunningtraject moet worden doorlopen. Met alle mogelijke bezwaarprocedures van dien.

KNIPOOG Burgemeester Bouwmeester -die er vlakbij woont- rondde het onderwerp met een kwinkslag af: ,,Als ik na de feestdagen mijn kerstboom er maar kwijt kan.’’ Dat beloofde Van Beurden met een knipoog: ,,Voor de Kerstdagen is dit opgelost!’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie