Afbeelding
JOHAN SEIJBEL

Inrichting wandelroutenetwerk Utrecht-oost van start

15 maart 2021 om 10:49 Recreatie

LEUSDEN Diverse wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug, regio Amersfoort en delen van de Gelderse Vallei worden onderdeel van een uniform bewegwijzerd wandelroutenetwerk. De provincie Utrecht en dertien gemeenten hebben een overeenkomst gesloten voor de realisatie hiervan.

Het nieuwe wandelroutenetwerk verbindt straks natuur- en recreatiegebieden, steden en dorpen via de bestaande wandelpaden aan elkaar. Het netwerk wordt, via bestaande wandelpaden, gemarkeerd met knooppuntnummers; een landelijk beproefd systeem en vergelijkbaar met de bekendefiets knooppunten. Het beoogde wandelnetwerk in Utrecht-oost zal naar schatting een lengte hebben van totaal 865 kilometer.

Afgelopen jaren is al ruim 1800 kilometer wandelnetwerk gerealiseerd in het Groene Hart, Utrecht-midden, Vijfheerenlanden en de Kromme Rijnstreek. Gedeputeerde Arne Schaddelee: ,,Het is onze ambitie om nu het wandelnetwerk ‘af te maken’ en te komen tot één aaneengesloten netwerk van wandelmogelijkheden in de gehele provincie.”

Voor de realisatie betaalt de provincie Utrecht 75 procent van de kosten. De overige 25 procent van de aanleg, alsmede het toekomstig beheer en onderhoud van de bewegwijzering, wordt gefinancierd door de deelnemende gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, De Bilt, Eemnes, Leusden, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Zeist.

Met het sluiten van de overeenkomst, kan het project de volgende fase in. Hierbij worden eerst de beoogde verbindingen afgestemd met terreinbeheerders en grondeigenaren en wordt het ontwerp van het wandelnetwerk verder uitgewerkt. Pas daarna wordt de bewegwijzering geplaatst, bestaande themaroutes geïntegreerd en oude markeringen verwijderd. Naar verwachting zal het nieuwe wandelroutenetwerk eind 2023 gereed zijn.

Meer informatie: https://routebureau-utrecht.nl/wandelnetwerk-utrecht-oost/

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie