Muzikanten van Lisiduna tijdens opnames voor 'Lisiduna op Drift'
Muzikanten van Lisiduna tijdens opnames voor 'Lisiduna op Drift' -

Stem Lisiduna tot nummer 1!

17 mei 2021 om 15:42 Muziek Deel je nieuws

Muziekvereniging Lisiduna is genomineerd voor de Club van het Jaar verkiezing. De winnende club ontvangt onder andere een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promovideo. Daarnaast levert de titel de muziekvereniging mooie promotie op. Stemmen kan tot 24 mei op www.clubvanhetjaar.nl.

Een jaar met mogelijkheden
In 2020 en 2021 hebben de muzikanten van Lisiduna weinig live met elkaar muziek gemaakt, maar de vereniging keek vooral naar wat er wél kon. Marjolein van Meggelen (bestuurslid): “Afgelopen jaar was in alle opzichten anders dan andere jaren, maar we hebben gedaan wat er mogelijk was binnen de maatregelen, zodat we straks weer met veel plezier SAMEN muziek kunnen maken. Dat is wat ons bindt en dat is waar we het allemaal voor doen!”

Van Rembrandtconcert naar online musiceren
Lisiduna had het geluk dat ze in februari 2020 nog een groot concert kon geven. Met het thema Rembrandt speelde de Leusdense muziekvereniging de Koningshof vol met publiek. Het leverde de verenging zelfs nog vijf nieuwe leden op. Vlak daarna kwam de coronacrisis en dus zocht Lisiduna een andere manier om muziek te maken. In maart 2020 maakten ze een muziekvideo van Het Dorp (Wim Sonneveld) waarbij alle muzikanten thuis een muziek- en videoopname maakte. Dirigent Cees Coenen zette de video in elkaar. In maart 2021 maakte de vereniging een tweede video: ‘Lisiduna op Drift’. Op verschillende markante plekken in Leusden, Achterveld en Stoutenburg werden de muzikanten individueel op de video gezet. Samen vormen de beelden het verhaal over Leusden. De video is te bekijken op lisiduna.nl/lisidunaopdrift.

Stemmen
Stemmen op Lisiduna voor de Club van het Jaar verkiezing kan via: https://www.clubvanhetjaar.nl/-cultuurclub-leusden-2. Op 26 mei worden de provinciewinnaars bekend gemaakt.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie