Aandacht voor Week van de ouder in Leusden

26 mei 2021 om 17:07 Maatschappelijk Deel je nieuws

Van 1 t/m 7 juni 2021 vindt de vierde editie van de Week van de Ouder plaats. Een initiatief om aandacht te vragen voor aansluiting bij de leefwereld van ouders en hun ouderschap.

Aanleiding voor de Week van de Ouder is de door de Verenigde Naties (VN) uitgeroepen ‘Internationale Dag van de Ouders’ op 1 juni. Uitgeroepen in 2012 om ouders in alle delen van de wereld te waarderen voor hun onzelfzuchtige en levenslange toewijding aan hun kinderen.

“Elk kind heeft recht op een ouder die zich gezien of gehoord voelt. Een ouder die zich gezien en gehoord voelt, heeft automatisch meer ruimte om het kind te zien en horen.”

In Leusden dragen vrijwilligers hier aan bij door zich in te zetten bij de vrijwilligersprojecten van Homies, Voorleesexpress, Gezinsparaplu en Home-Start. Vrijwilligers maken dat ouders en kinderen zich gezien en gehoord voelen. Gezinnen zijn erg blij met een steun van hun leusdense vrijwilliger.

“Het is elke week een feestje als hij komt.”

Van een kind naar de vrijwilliger: “Als jullie later oud zijn, haal ik jullie op met de rolstoel en betaal ik het uitje.”

“Door haar voel ik me weer een goede moeder en kan ik het weer aan”.

Wil jij ook bijdragen aan gezinnen met opgroeiende kinderen? Word dan vrijwilliger bij een van deze projecten. Contactgegevens vind je op pagina van VOOM Leusden (Vrijwillige Ondersteuning Op Maat) op https://www.lariks-leusden.nl/voom/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie