Afbeelding
Pixabay

Digitale informatie-avond over zorg in pleeggezinnen

6 juni 2021 om 14:05 Maatschappelijk

REGIO Niet alle kinderen kunnen rekenen op een stabiele thuissituatie. Soms is het nodig dat ze voor een middag, een weekend, maand of langer bij andere mensen terecht kunnen. Daarom wordt een online informatiebijeenkomst gehouden voor mensen die hun huis én hart voor hen open willen stellen.

Aan deze informatiebijeenkomst wordt meegewerkt door meerdere jeugdhulporganisaties, vrijwilligersorganisaties en instellingen die gezinshuiszorg bieden, maar ook door de gemeenten Leusden en Amersfoort. Al deze organisaties werken samen om alle kinderen en jongeren ‘zo thuis mogelijk’ op te laten groeien. ,,Dit betekent dat we bij problemen het gezin ondersteunen, zodat kinderen (zo lang mogelijk) thuis kunnen blijven wonen. Soms lukt dit niet of is het nodig om kinderen tijdelijk ergens anders op te vangen. Het liefst doen we dit in samenwerking met een ander gezin. We zoeken vrijwilligers gezinnen in alle soorten en maten. Voor elk kind zoeken we een plek die het best bij hem of haar past.”

Betrokken jeugdhulporganisaties en ervaren steunouders, pleegouders en gezinshuisouders zijn aanwezig. Meer informatie op de websites van: Amerpoort, Gezinshuis.com, Gezinsparaplu, Leger des Heils, De Rading, Stichting Present Amersfoort, Timon, William Schrikker Gezinsvormen, Youké.

De informatieavond wordt georganiseerd voor inwoners van de gemeenten Leusden en Amersfoort, maar omwonenden zijn ook welkom.De avond is woensdag 16 juni van 19.30 tot 21.30 uur, aanmelden kan hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie