Van links naar rechts: Evert Schoonderbeek, Arjan van Asselt en wethouder Patrick Kiel.
Van links naar rechts: Evert Schoonderbeek, Arjan van Asselt en wethouder Patrick Kiel. Gemeente Leusden

Akkoord over herontwikkeling kavel Kastanjelaan 7

15 juni 2021 om 15:00 Nieuwbouw

LEUSDEN Wethouder Patrick Kiel en project-ontwikkelaars Evert Schoonderbeek (Bouw en Aannemingsbedrijf Schoonderbeek B.V.) en Arjan van Asselt (Heilijgers) hebben de overeenkomst voor de herontwikkeling van Kastanjelaan 7 officieel ondertekend.

van de redactie

Op deze voormalige kantoorlocatie op bedrijventerrein Princenhof worden 38 verandawoningen gebouwd die meer dan vier ton gaan kosten. Deze herontwikkeling past binnen de transformatievisie van de gemeente, die uitgaat van het slopen van (verouderde) leegstaande kantoren ten behoeve van woningbouw. 

VOORWAARDEN In de overeenkomst zijn de afspraken vastgelegd over de voorwaarden waaraan het bouwplan moet voldoen. Ook staat erin welke exploitatiebijdrage door de ontwikkelaar wordt betaald. Deze bijdrage is bedoeld om de gemaakte kosten voor ambtelijke ondersteuning te dekken en als bijdrage aan de uitvoeringskosten van de openbare ruimte van het bedrijventerrein Princenhof.

Met de ondertekening van de overeenkomst is de weg grotendeels vrij om het ontwerp-bestemmingsplan voor het gebied, dat de bouw van woningen mogelijk moet maken, ter inzage te leggen. Zodra de project-ontwikkelaars de eerste financiële termijn hebben voldaan, zoals in de overeenkomst is afgesproken, kan het plan de inspraakprocedure in.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie