Afbeelding
Foto: Shutterstock

Hoge goudprijs laat mensen hun goud massaal verkopen

20 augustus 2021 om 14:15 Partnercontent

Na een eerdere piek in 2011 leek de goudprijs in de jaren die volgden iets te dalen en vervolgens te stabiliseren. De stabiele koers hield stand in de periode van 2013 tot 2019. Inmiddels is de koers aan nieuwe opgaande trend begonnen. Iets wat ertoe leidt dat goud verkopen ontzettend populair is momenteel. Consumenten proberen het maximale uit hun gouden sieraden van vroeger te halen door deze nu te verkopen bij een wisselkantoor. Ook hebben sommige mensen digitaal geïnvesteerd in goud in het afgelopen decennium. Iets wat hen geen windeieren heeft gelegd.

Drukte bij de verschillende inkopers van goud

Bij de goud inkoop is het momenteel druk. Men merkt hier dat consumenten de hoge goudprijs hebben opgemerkt en hiervan willen profiteren voordat de koers van goud een nieuwe daling inzet. Immers, de periode tussen de vorige en de huidige piek duurde zo’n tien jaar. Opnieuw tien jaar wachten is niet voor iedereen wenselijk. Toch is het de vraag of de huidige koers de daadwerkelijke volgende piek in de goudprijs is. Mogelijk zal de prijs verder stijgen als de rente toeneemt. Een toenemende rente leidt tot onrust op de beurs, waarbij beleggers zoeken naar een veilige haven om hun vermogen te stallen. Vaak wordt goud, maar bijvoorbeeld ook zilver, gezien als zo’n veilige haven. Het kan leiden tot een nieuwe impuls in de prijs van goud.

Winst uit verkoop van goud opnieuw investeren

Het feit dat Nederlandse huishoudens momenteel meer spaargeld hebben dan in de jaren hiervoor maakt dat het vermogen wat vrijkomt bij de verkoop van goud lang niet altijd noodzakelijk is om rond te komen. Het maakt dat veel mensen dit geld gebruiken voor een investering in andere beleggingsproducten. Onder meer investeren in aandelen, fondsen en ETF’s is momenteel populair. Men ziet de koersen van met name de technologiebedrijven flink stijgen en probeert hier een graantje van mee te pikken. Zonder risico’s is het allerminst. De hoge koersen maken dat een correctie aannemelijk is. Lastig in te schatten is echter wanneer die correctie plaatsvindt.

Volatiliteit van digitale munten trekt mensen aan

Niet alleen het beleggen van de winst uit de verkoop van goud in aandelen is populair. Ook de volatiliteit van digitale munten, op dit punt het tegenovergestelde van goud en zilver, trekt veel mensen aan. De koers van onder meer Bitcoin is de afgelopen periode fors gestegen. Begin dit jaar werd een nieuwe top neergezet, waarna een periode met een dalende trend volgde. Inmiddels lijkt de koers gestabiliseerd te zijn en speculeren velen op een nieuwe stijging richting de volgende piek. De winst uit de verkoop van goud wordt hier door sommigen voor gebruikt. Het is geld wat men kan missen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie