Imkers geven enthousiast uitleg over bijenwas en honing. De opening van de speciale tuin trok veel belangstelling.
Imkers geven enthousiast uitleg over bijenwas en honing. De opening van de speciale tuin trok veel belangstelling. Mariska Stehouwer

Vlinder- en bijentuin geopend

29 mei 2018 om 06:37 lokaal

LEUSDEN Het kostte bezoekers enige moeite om, vanwege de reconstructie van het kruispunt, bij de Vlinder- en bijentuin te komen die zaterdag open ging. Maar eenmaal aangekomen in het groene gebied tussen de Groene Zoom en Heiligenbergerweg was het genieten van de rustige sfeer die deze tuin biedt.

Mariska Stehouwer

Imkers waren aanwezig die uitleg gaven over honing en bijenwas. Stekjes van vlindervriendelijke planten konden voor een klein bedrag gekocht worden en ook voor de kinderen was er voldoende te beleven in de vorm van een puzzelroute, kaarsen rollen van bijenwas of als een kunstenaar aan de slag met tekenen of schilderen. Ook de bloemenplukbon is weer beschikbaar om in juli, augustus en september een eigen boeket veldbloemen te komen plukken. Deze bon is verkrijgbaar bij de tuin zelf en bij de VVV Leusden. De vlinder- en bijentuin is in het weekend geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie