Vrijwilliger van het regioteam op het terrein van de Vosheuvel
Vrijwilliger van het regioteam op het terrein van de Vosheuvel WWF regioteam Amersfoort

Ontmoet WWF Amersfoort op Stadsboerderij De Vosheuvel

29 oktober 2021 om 19:29 Lokaal Deel je nieuws

Iedereen is welkom bij Stadsboerderij De Vosheuvel op zaterdag 6 november. Van 11:00 tot 15:30 organiseert de regionale afdeling van het Wereld Natuur Fonds (WWF) allerlei activiteiten op het terrein van de stadsboerderij.

De vrijwilligers van WWF regioteam Amersfoort zijn aanwezig om kinderen en hun ouders of begeleiders te vertellen over een onderwerp waar WWF zich komend jaar extra voor inzet: de strijd tegen ontbossing. We gaan als mensen niet goed met de bossen om: iedere twee seconden verdwijnt er maar liefst een voetbalveld aan bos, op legale en illegale wijze. Dit is een bedreiging voor veel dier- en plantensoorten, maar ook voor het klimaat. WWF ondersteunt projecten die zich richten op het behoud van bossen, het terugplanten van bomen en het voorlichten van lokale bevolking.

In samenwerking met Stadsboerderij De Vosheuvel heeft WWF een speurtocht uitgezet op het terrein van de stadsboerderij. Er zijn leuke prijzen te winnen! Voor het thema ‘zet je handtekening tegen ontbossing’ zijn er knutseltafels waar de kinderen een ‘handtekening’ kunnen ontwerpen in de vorm van een blad. Deze bladeren worden verzameld in een wensboom, zodat de boom haar blaadjes weer terugkrijgt. Ook de bekende mascotte van WWF, de panda, komt langs om met bezoekers op de foto te gaan.

Zowel het WWF regioteam Amersfoort als Stadsboerderij De Vosheuvel draait op de inzet van vrijwilligers. Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden voor een van deze organisaties? Kom langs op 6 november en krijg meteen een beeld van het vrijwilligerswerk. Je kunt ook contact opnemen via amersfoort@wnfregioteam.nl (WWF) of info@devosheuvel.nl (De Vosheuvel), of kijk op de Facebook- en Instagrampagina’s van deze organisaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie