Parkeer je rolstoel maar even in de brandnetels
Parkeer je rolstoel maar even in de brandnetels Hans Fontijn

Van de gemeente Leusden moeten rolstoelers maar even aan de kant

24 juli 2018 om 09:34 lokaal Deel je nieuws

Achter de Ruiterhorst en de Terberghorst in Leusden ligt een voetpad. Regelmatig kom je er ook een fietser tegen. Geen probleem als je goed ter been bent.

Dit pad wordt echter ook door oudere mensen en mindervaliden gebruikt. Zo wordt het pad onder andere door bewoners van de Lisidunahof gebruikt als zij hun dagelijkse rondje door de buurt maken. Dit zijn de mensen die niet “even aan de kant springen” als een gehaaste fietser ze aan de kant probeert te bellen.

De bewoners van de twee horsten, weten dat het een voetpad is. Sommige van de andere gebruikers zijn daar blijkbaar helemaal niet van op de hoogte. Het is immers een geasfalteerd pad. Daarnaast is niet aangegeven dat dit een voetpad is.

Van sommige fietsers kun je een grote bek verwachten, omdat je met een rolstoel of een rollator niet snel genoeg aan de kant kunt.

Mensen die fietsers er op wijzen dat het een voetpad is, kunnen een scheldkanonnade verwachten. Dit zorgt al tientallen jaren voor nare situaties. Daarom hebben wij maar eens contact opgenomen met de gemeente Leusden.

Ons bericht is nauwelijks gelezen. Volgens eigen zeggen heeft de gemeente de situatie bekeken. Maar vinden dat een paar voetgangersborden “geen garantie bied voor een prettiger gebruik.”

Vervolgens schrijft de gemeente: “Het plaatsen van een bord zal de meeste fietsers er niet van weerhouden er gebruik van te maken en de feitelijke situatie verandert daardoor niet. Bovendien zouden u en uw buren van de beide Horsten dan formeel ook geen gebruik meer mogen maken van het pad.” Hier staat dat er niets veranderd, behalve voor de fietsers van de horsten???

De gemeente Leusden is van mening dat “hier geen onacceptabele situatie bestaat.” Omwonenden, ouderen en mindervaliden zijn al jaren van mening dat dit wél het geval is. Wij vragen om duidelijkheid voor alle gebruikers van het pad. Gedogen kan altijd nog.

Zorg maar dat je even aan de kant gaat lijkt onze gemeente te zeggen. In de brandnetels, want ook die verzuimd de gemeente te verwijderen.

Duwgroep Leusden en de omwonenden vragen slechts om een paar voetgangersborden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie