Internationaal veld Tour de Junior

17 juli 2013 om 00:00 Lokaal nieuws

Rond de honderdtien inschrijvingen heeft de organisatie een week voordat het startschot zal klinken. Marieke van Leeuwen, woordvoerster van de Tour de Junior: ,,Er zijn altijd nog deelnemers die zich kort van te voren opgeven. Zelfs op maandagmorgen, de eerste dag van de Tour, schrijven we vaak nog deelnemers in. Zo worden de honderdvijftien nog wel gehaald," verwacht ze. De laatste inschrijvingen staan niet in het al verschenen wedstrijdboekje maar worden natuurlijk wel vermeld op de website.

ACHTERVELD - De Achterveldse Tour de Junior wordt steevasst aangekondigd als een internationaal wielerfestijn. Ook dit jaar zijn er deelnemers uit het verre buitenland. Zelfs uit Zuid-Afrika en Australië.

Met deelnemers uit Zuid-Afrika, Australië, Engeland, Ierland en uiteraard uit Nederland is het met recht weer een internationaal deelnemersveld. ,,Vaak zijn het kinderen van buitenlanders die hier werken", legt Marieke van Leeuwen uit.

Denen

Ook zijn er jaarlijks deelnemers van buitenlandse wielerverenigingen. Dit jaar zijn er geen Denen, terwijl die ook bijna ieder jaar goed zijn vertegenwoordigd. Maar deze wielrenners delen hun vakantie in met toernooien in heel Europa, weet Marieke. ,,Dit jaar zitten ze waarschijnlijk net midden in Europa tijdens onze week."

De jeugdronde voor de laatste dag heeft nog maar zo'n tien deelnemers. ,,Die worden worden de laatste minuut nog ingeschreven. Meestal hebben we voor die wedstrijd op zaterdag wel zo'n vijftig tot zestig deelnemers," zegt Marieke. Dat zijn renners van 8 tot en met 11 jaar. Vaak jongere broertjes of zusjes van de renners uit de Tour de Junior. Ze maken zo kennis met de Tour de Junior.

Chaam

Dit jaar valt het Nederlands Kampioenschap in Chaam midden in de Tour de Junior. Dat is nooit eerder samengevallen. De Tour de Junior-organisatie verklaarde eerder: ,,Uiteraard zijn wij niet blij met de samenloop van deze twee evenementen." Terwijl de organisatie toch zelf kan bepalen wanneer de Tour de Junior wordt gehouden. Maar, zo legt Marieke van Leeuwen uit, dat is complexer dan het lijkt.

,,De KNWU maakt een planning en die krijgen alle organisaties. In Chaam moeten ze ook rekening houden met internationale renners. Dan zijn er natuurlijk ook landelijk verschillen in de vakanties. Als wij een week later plannen, zijn er in Achterveld weer mensen met vakantie. Doen we het de laatste week van augustus, dan is het zuiden weer terug naar school. En we proberen ook rekening te houden met bouwdorp Achterveld."

Het complete programma is te vinden op www.tourdejunior.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie