Wim Vos en Klaas Telgenhof met de visie voor het Maximaplein
Wim Vos en Klaas Telgenhof met de visie voor het Maximaplein gemaakt door Cocky van Keulen

Máximaplein wordt de “huiskamer” van de wijk

21 december 2022 om 16:19 Lokaal Deel je nieuws

De visie van het Máximaplein is door de werkgroep Máximaplein op 19 december 2022 overhandigd aan wethouder Wim Vos van de gemeente Leusden.

Het begon allemaal op de door LeusdenZet georganiseerde meedenkavond over de inrichting van het Máximaplein op 30 september 2021.

Een werkgroep bestaande uit vier bewoners en een ondernemer zijn verder gegaan met het maken van een visie op de toekomst van het Máximaplein.

Met het idee om voor Leusden-Zuid, de Maanwijk, de Tabaksteeg en in de toekomst de Tabaksteeg-zuid een “kloppend hart” van dit leefgebied te maken, heeft de werkgroep daarna de ideeën gepresenteerd tijdens een inloopavond in MFC Antares.

In deze visie staan een aantal speerpunten centraal, zoals; het vergroten van de leefbaarheid, ontmoeting en duurzaamheid.

Het Máximaplein moet een plek worden waar je graag wilt zijn en waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten!

Maandag 19 december was het zover en heeft de werkgroep de visie voor de toekomst van het plein en omgeving aangeboden aan Wethouder Vos. Tijdens het gezamenlijk doornemen hiervan, kregen we nog wat tips voor de vervolgstappen.

Draagvlak van de politieke partijen is er en dat er iets moet gebeuren aan dit plein is duidelijk. 

Nog voor het einde van dit jaar gaat het plan dan ook met de politieke partijen gedeeld worden. Begin 2023 hoopt de werkgroep aan de spreektafel te zitten met de politieke partijen.

De werkgroep is blij met de aandacht die het plan kreeg in 2022 en in 2023 zal krijgen. De werkgroep hoopt de bewoners van dit gebied binnen een paar jaar in onze fijne “huiskamer van de wijk” te mogen ontmoeten. Zij wensen iedereen een hele fijne jaarwisseling!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie