Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Politie.nl

Hennepkwekerij aangetroffen in woning in Leusden

24 februari 2022 om 10:22 Misdaad

LEUSDEN Naar aanleiding van een ingesteld politieonderzoek is er in een huurwoning van Woningstichting Leusden, aan de Fazantenhoeve in Leusden, een hennepkwekerij aangetroffen. Dat laat de gemeente weten in een persbericht.

Politie-informatie verkregen via Meld Misdaad Anoniem over de vermoedelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij, was reden voor een politieonderzoek. ,,Daarbij werd een in werking zijnde hennepkwekerij met 274 hennepplanten aangetroffen, te midden van een zeer brandgevaarlijke situatie. Er was niemand in de woning aanwezig en er zijn geen aanhoudingen verricht,’’ laat de gemeente weten.

STRENG OPTREDEN Woningstichting Leusden laat in een reactie weten dat zij streng optreedt tegen het produceren en verhandelen van drugs in een woning. ,,Een hennepkwekerij in een woning is strafbaar en gevaarlijk. Het vergroot het risico op brand, lekkages, criminaliteit en overlast voor de buurt. Een hennepkwekerij is voor ons altijd reden om juridische stappen te zetten om de huurovereenkomst te ontbinden”, aldus Ilse Kreuze van Woningstichting Leusden.

ONDERZOEK Politie, douane en gemeente Leusden onderzochten begin december op basis van signalen enkele bedrijfspanden aan de Plantageweg in Leusden. Hier werden geen strafrechtelijke zaken aangetroffen, maar ,,zoals we nu kunnen zien blijft alertheid op criminele activiteiten erg belangrijk, want deze vinden zeker plaats in Leusden”, aldus burgemeester Bouwmeester. 

VEILIGHEIDSGEVOEL ,,Hennepkwekerijen kunnen criminele activiteiten aantrekken, wat grote gevolgen heeft voor de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel van omwonenden”. De burgemeester roept dan ook op om verdachte activiteiten altijd te melden, ,,zodat we dit soort criminaliteit uit Leusden kunnen weren,’’ sluit de gemeente af.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie