Gewichts- consulente Petra zet in op gezond

16 november 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Diabetici of hartpatiënten verwijs ik door naar de huisarts, maar verder kan iedereen aankloppen, of het nu om die laatste vijf kilo gaat of om dertig kilo overgewicht.”

LEUSDEN - Een gezond gewicht, dat is het uniqueselling point van Petra van Ravenhorst gediplomeerd gewichtsconsulente. Van Ravenhorst helpt, coacht en motiveert gezonde mensen om het gewicht te bereiken waar die persoon zich het prettigst bij voelt. Dat gaat zonder een ingewikkeld dieet of een kast vol voedingssupplementen, maar gewoon door nuchter nadenken. Van Ravenhorst richt zich niet op een bepaalde doelgroep. ,,Je moet wel gezond zijn”, benadrukt ze.

Het afvallen begint altijd met een intakegesprek. ,,Daarin gaat het onder andere over de leefsituatie, de motivatie en de verwachtingen van de klant. Na de intake vraag ik mensen om tien dagen lang een voedingsdagboek bij te houden, simpelweg door alles wat ze eten, hoe klein ook, op te schrijven. Meestal is het zwart op wit zien wat je eet al een eye opener op zich, maar ik gebruik het ook voor een diepere analyse. Het kan best zijn dat iemand niet veel eet, maar wel verkeerd. Bijvoorbeeld te weinig vezels waardoor de darmen niet optimaal werken.”

Geen ingewikkeld dieet, wel afvallen. ,,Vaak is goed eten een kwestie van bewustwording”, vertelt Van Ravenhorst. ,,Een dieet is niet nodig, vaak wel een verandering in de levensstijl. We focussen ons dan ook op beweging en een aanpassing van de eetgewoonten. Ik geloof in de kracht van onbewerkte producten, bijvoorbeeld verse groenten, dat werkt het beste. En bewegen, maar ik vraag niemand om dag aan dag op de fiets te stappen, het moet wel bij iemand passen natuurlijk.”

Hoe vaak de gewichtsconsulente en haar klant elkaar treffen verschilt. ,,Het aantal vervolgconsulten en de frequentie ervan pas ik aan de behoefte van de klant aan. Het kan zijn dat we elkaar bij de start vaker zien en dat we de contactmomenten daarna afbouwen. Dat hangt er maar net van af in welke mate iemand gecoacht wil worden. Het vervolgconsult is niet alleen een weegmoment, maar ook een kans om over de problemen waar iemand tegenaan loopt te bespreken en bijvoorbeeld om alternatieven voor voeding te zoeken.”

Van Ravenhorst is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) dat betekent dat sommige zorgverzekeraars de consulten vergoeden. ,,Je hebt geen verwijzing nodig, maar kunt direct bij mij aankloppen. Ik zou zeggen, kijk in je polisvoorwaarden of bel je verzekeraar. In elk geval heb ik tot 31 december een kennismakingsactie, de details daarvan staan op mijn site.”

u Gewichtsconsulente Petra, Zuiderkreek 1, 3832 KJ Leusden, 06 - 48 19 15 16, www.gewichtsconsulentepetra.nl, info@gewichtsconsulentepetra.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie