Actie voor Voedselbank Leusden

12 juni 2013 om 00:00 Voorpagina

Martje Meerveld van de Voedselbank Leusden schreef aan de ondernemers: ,,De voedselbank was onderdeel van de Voedselbank Amersfoort. Door de huidige crisis is echter het aantal gezinnen dat een beroep doet op de Voedselbank Amersfoort en die van Leusden met rasse schreden gestegen”

Grote vraag maakt giften noodzakelijk LEUSDEN - Stichting Groot Krakhorst heeft vrijdag tijdens de Borrel Ondernemend Leusden het startsein gegeven voor de actie ‘De club van 50’. Doel is minimaal 12.000 euro op te halen voor de Leusdense voedselbank. Doordat de vraag naar voedselhulp in de regio sterk toeneemt, kan Leusden niet zonder meer een beroep blijven doen op Voedselfocus Amersfoort.

Structureel

Dit leidde volgens Meerveld tot het dringende verzoek aan Voedselbank Leusden een financiële bijdrage te leveren voor haar deel van de kosten.

De voedselbank moet Leusden moet structureel ongeveer 10.000 tot 15.000 euro ophalen om Leusdenaren te kunnen blijven helpen.Groot Krakhorst wil een kring van bedrijven vormen, die de Voedselbank ondersteunt, zodat mensen in Woudenberg en Leusden van deze dienst gebruik kunnen maken.

Voorzitter Rutger Strengers van Groot Krakhorst vroeg tijdens de Borrel Ondernemend Leusden of bedrijven minimaal twintig euro per maand te doneren. Hij riep de ondernemers hun betrokkenheid met Leusden te tonen en hun verantwoordelijkheid te nemen voor een kwetsbare groep. Aanvragen worden altijd serieus bekeken door de medewerkers van de Voedselbank. Gemiddeld maken mensen tussen de drie en zes maanden van deze dienst gebruik. In die periode krijgen ze hulp om de problemen die tot de gang naar voedselbank geleid heeft op te lossen. Meer informatie over de voedselbank via info@voedselbankleusden.nl

Kinderkledingbank

Leusdense gezinnen die in armoede leven kunnen sinds ook terecht bij de Kinderkledingbank. Deze week ging dit particuliere officieel initiatief van start. Mensen met een inkomen op bijstandsniveau kunnen, op afspraak, kleding komen afhalen bij de Kinderkledingbank Leusden. Voor de mensen die zijn aangesloten bij de voedselbank is de kleding gratis en mag deze kosteloos worden meegenomen. Aan de mensen die een uitkering ontvangen, ongeacht welke, wordt een bijdrage van vijftig cent tot één euro gevraagd voor kledingstukken als truitjes, broekjes en ondergoed, jassen en schoenen.

Volgens initiatiefneemster Shannon Isarin zit er altijd wel iets bruikbaars tussen. ,,Er is voldoende kleding om uit te kiezen van maat 50 tot en met 152.”

Meer informatie via kinderkledingbankleusden@gmail.com of de Facebookpagina van Kinderkledingbank Leusden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie