De Smederij -gevestigd in de voormalige basisschool Kinderland- is de nieuwe vestigingslocatie van het consultatiebureau.,
De Smederij -gevestigd in de voormalige basisschool Kinderland- is de nieuwe vestigingslocatie van het consultatiebureau., Daan Bleuel

Wethouder Kiel opent nieuw consultatiebureau

30 augustus 2021 om 11:48 Zorg

LEUSDEN Wethouder Patrick Kiel (VVD) opent woensdag 8 september het nieuwe consultatiebureau, dat verhuist naar bedrijfsverzamelgebouw ‘de Smederij’, aan de Hoefijzer. 

Van de redactie

Het consultatiebureau was tot voor kort gevestigd aan de Mulderij in winkelcentrum De Hamershof. Omdat het huurcontract met Ahold (de moedermaatschappij van winkelketen Albert Heijn) afliep en partijen niet tot verlenging ervan besloten, werd een verhuizing noodzakelijk. 

BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW De Smederij (ondergebracht in het gebouw van de voormalige basisschool Kinderland) is een bedrijfsverzamelgebouw voor meestal kleinere, vaak nog jonge organisaties die veelal relaties met de gezondheidszorg hebben. Om die reden is de keus om daarheen te verhuizen geen onlogische. 

De nieuwe locatie is inmiddels helemaal klaar en wordt 8 september feestelijk geopend. Wethouder Patrick Kiel is daarbij aanwezig om de openingshandelingen te verrichten. De wethouder heeft in zijn portefeuille onder meer jeugd en jongeren, economische zaken en onderwijs. 

ONTWIKKELING VAN KINDEREN De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD regio Utrecht volgt samen met ouders in consultatiebureaus de gezondheid, groei en ontwikkeling van kinderen. Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en assistenten JGZ zetten zich in voor de gezondheid van baby’s, peuters, basisschoolkinderen én jongeren tot 18 jaar. Ouders kunnen op het consultatiebureau terecht met vragen over onder andere de ontwikkelingsfase van hun kind, vragen over borstvoeding, gezond eten en vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma. Die vaccinaties worden ook op de consultatiebureaus gegeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie