Voor alle omstandigheden zijn er reddingsvesten.
Voor alle omstandigheden zijn er reddingsvesten. SECUMAR
Ondernemer in beeld

Reddingsvesten uit Leusden dankzij Secumar

22 september 2021 om 16:34 Zakelijk

LEUSDEN Op het nieuwe bedrijventerrein De Plantage begint steeds meer activiteit te komen. Er zijn inmiddels een aantal bedrijven neergestreken waarvan SECUMAR Benelux b.v. een opvallende nieuwkomer is. Het bedrijf zorgt ervoor dat mensen hun hoofd boven water houden. Letterlijk want het levert reddingsvesten in allerlei soorten en maten.

Arnoud J Spaaij

Secumar benelux b.v. is dan wel een nieuwkomer in Leusden, het bedrijf van Suzanne Rozendaal is al tientallen jaren een gespecialiseerde speler in de markt. „We richten ons op de maritieme wereld. Maar veel van onze reddingsvesten worden ook gebruikt door veiligheidsregio’s waar hulpdiensten onze producten in hun standaard uitrusting hebben,” begint Rozendaal over de levering van reddingsvesten. 

En beroepsmatiggebruik is niet de enige toepassing. „Onze reddingsvesten worden ook veel in de recreatie gebruikt. We hebben diverse modellen die ieder een eigen toepassing kennen. Het drijfvermogen van een vest ligt aan de basis maar daarnaast is er veel keuze in draagcomfort, extra bescherming of veiligheid. Watersporters kunnen dan ook onze reddingsvesten kopen via dealers die daar advies bij geven en service bij verlenen. Het programma is enorm ruim en specialistisch. Zo hebben we als enige een reddingsvest voor kinderen vanaf anderhalf jaar,” vertelt Rozendaal.

Het nieuwe pand in Leusden werd betrokken nadat Secumar in Woudenberg uit haar jasje groeide

NIEUW Het nieuwe pand in Leusden werd betrokken nadat Secumar Benelux b.v. in Woudenberg uit haar jasje groeide. „We hebben hier het pand helemaal naar wens kunnen bouwen en inrichten. Naast een magazijn is er ruimte voor service en het geven cursussen. We leveren producten die helemaal een eigen ontwikkeling zijn. Dat gaat in samenwerking met Secumar in Duitsland. Productontwikkeling staat hoog in het vaandel en alle onderdelen van onze vesten zijn zelf ontwikkeld, beproefd en op maat voor de situatie waar het wordt gebruikt. Voor de veiligheid is een periodieke controle van de vesten ook nodig. Dat kan hier. Een service die overigens ook door gecertificeerde dealers kan worden gedaan.”

ALLEEN IN WATER Vrijwel alle typen reddingsvesten van Secumar blazen zichzelf op als het vest met de drager in het water komt. Daarvoor is een speciale smelttablet/waterindicator ontwikkeld die alleen afgaat in het water. Regen of spatwater activeert de opblaasautomaat niet. Het vest heeft een CO2-patroon waarmee de compartimenten worden opgeblazen zodat de drenkeling automatisch met het hoofd boven water wordt gedraaid. 

„Onze vesten zijn zo gemaakt dat luchtopsluiting in kleding nauwelijks invloed heeft en de kraag voorkomt dat het vest af kan glijden. Reddingsvesten kunnen in allerlei omstandigheden comfortabel worden gedragen. Zo zijn er met extra reflectie waardoor de drager opvalt. Maar ook hebben we voor de scheepvaartinspectie antistatische uitvoeringen en zelfs voor de offshore en industrie reddingsvesten die tegen vonken kunnen. Lassers blijven zo verzekerd van een waterdicht vest ondanks de zware omstandigheden waarin wordt gewerkt.”

SECUMAR Benelux b.v.
Plantageweg 17a
3833 AZ Leusden
Tel. 033-2865088

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie