Afbeelding
BDU Media

Drukte op rotonde door jonge carspotters bij PON

8 november 2021 om 12:30 Overig

LEUSDEN Dure auto’s fotograferen is een hype, de gemeente Laren weet daar alles van. Maar ook op de rotonde Zuiderinslag met de Hilhorstpoort, de hoofdingang van auto-importeur PON, was het zaterdagmiddag ‘een massale gekte’, aldus een lezer.

,,Al maanden verzamelen zich daar jongeren met camera’s om voorbij komende bolides te fotograferen. Deze jonge mensen begeven zich zowel op de tussen berm, bestrating van de rotonde al knielend om maar een zo mogelijk mooi plaatje te krijgen van hun ‘jongensdroom’.” Dat zou soms tot ‘echt gevaarlijke toestanden’ leiden. Oppassen geblazen dus.

Navraag leert dat het fenomeen van (jonge) spotters bij Pon bekend is bij de gemeente. ,,In dergelijke grote aantallen zoals afgelopen zaterdag is niet gebruikelijk. Dat had te maken met de Movember Bull Run die op zaterdag door Lamborghini werd georganiseerd en die eindigde bij de Ponvestiging in Leusden. Dit had een extra aantrekkende werking op de spotters. De gemeente heeft Pon erop gewezen dat zij zorg moet dragen voor de veiligheid van deelnemers en publiek bij de organisatie van deze toertocht.”

Het in de berm posten is niet verboden, maar het heeft de aandacht van zowel de gemeente, als van Pon, melden beide partijen. ,,Wanneer er gevaarlijke situaties ontstaan is er natuurlijk sprake van een ongewenste situatie. Over de drukte afgelopen zaterdag heeft de politie één melding ontvangen. De politie is gaan kijken en heeft aanwezigen gewaarschuwd”, meldt voorlichting van de gemeente.

,,De campus in Leusden is privéterrein. Op dit terrein is het mede vanwege privacyredenen niet toegestaan om zomaar te fotograferen. Daarnaast houden we de veiligheid scherp in het oog vanwege de vele verkeersbewegingen die op het terrein plaatsvinden. Het is niet de bedoeling hier zomaar rond te lopen of te fietsen. Onze terreinbeveiliging spreekt de jeugd daarop aan, als dat nodig is. Mocht er aanleiding toe zijn, dan spreken ze ook de jeugd op de openbare weg aan”, laat PON desgevraagd weten.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie