De kandidaten waarmee de nieuwe lokale partij Lokaal Belangrijk de verkiezingen mee in wil.
De kandidaten waarmee de nieuwe lokale partij Lokaal Belangrijk de verkiezingen mee in wil. Lokaal Belangrijk

Lokaal Belangrijk presenteert kandidaat-raadsleden

16 december 2021 om 14:41 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

LEUSDEN Alexandra Kolkman wordt de lijsttrekker van de nieuwe politieke partij Lokaal Belangrijk. Mede-initiatiefnemer Joey van de Belt heeft van de leden de tweede plek op de kandidatenlijst toebedeeld gekregen. 

Van de redactie

Voorzitter Henk-Jan de Jager, die met Kolkman en Van de Belt aan de wieg van de nieuwe partij stond, neemt als lijstduwer de 12e plaats in op de kandidatenlijst. De andere kandidaten zijn (in de volgorde die de partij heeft bepaald): Melanie Voskuilen, Erik-Jan van Lutterveld, Frank de Wit, Gijsbert Karman, Ko Nieuwenhuijse, Saskia van Berkel, Femke van Nieuwhuizen, Gerald Horst en Marico van Leeuwe. 

TEGENSTANDERS VAN WINDMOLENS Lokaal Belangrijk maakte begin november in deze krant bekend een gooi naar zetels in de Leusdense gemeenteraad te willen doen. De partij profileerde zich vooral als tegenstander van het gebruik van windmolens (op land) en zonneweiden in het buitengebied, als onderdeel van de energietransitie. 

Eén van de kandidaat-raadsleden, Ko Nieuwenhuijse, kreeg enige bekendheid als inspreker tijdens de besluitvorming rond de regionale energiestrategie (RES). Daarin maakten gemeenten in de regio Amersfoort plannen om de verduurzaming van de energie-opwekking mogelijk te maken. Nieuwenhuijse ontpopte zich daarin vooral tot fel tegenstander van grote windturbines. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie