Heinze Bakker presenteerde in de beginjaren van het evenement het Leusdense Sportgala.
Heinze Bakker presenteerde in de beginjaren van het evenement het Leusdense Sportgala. Foto Janus Visser/BDU

Oud-sportjournalist Heinze Bakker (79) overleden

16 april 2021 om 14:40 Overig

LEUSDEN (ANP) Oud-sportjournalist en plaatsgenoot Heinze Bakker is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de NOS, waar Bakker lange tijd voor werkte, vandaag (vrijdag16 april) op haar website. 

Bakker was vanaf begin jaren tachtig één van de gezichten van Studio Sport, als presentator, commentator en eindredacteur. In Leusden was Bakker onder meer jarenlang betrokken bij de organisatie van het Sportgala. Hij zat niet alleen in de organisatie, maar deed tijdens de eerste edities van het evenement ook de presentatie. Later werd hij daarin bijgestaan door zijn oud-collega Dione de Graaff die zelf ook opgroeide in Leusden.

ZIEK Bakker was al geruime tijd ziek. Hij studeerde economie, maar ontdekte al snel dat zijn hart lag bij de media. De Fries begon zijn carrière bij e NCRV en AVRO. 

Voor de NOS deed Bakker onder meer verslag van tientallen schaatstoernooien, elf Olympische Spelen, acht edities van de Tour de France en twee Elfstedentochten in 1985 en 1986.

Bakker ging in 2002 met vervroegd pensioen. De schaatsliefhebber was daarna nog een aantal jaren lid van het bestuur van schaatsbond KNSB.

Heinze Bakker interviewt Feyenoord-voetballer Mario Been tijdens een sponsoravond bij voetbalclub Roda'46.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie