Senna van den Hoven in actie op het  circuit van Alcarras in Spanje.
Senna van den Hoven in actie op het circuit van Alcarras in Spanje. Manu Tormo Fotografia

Achtervelder Van den Hoven blij met Masterclass in Spanje

9 november 2021 om 14:11 Overig

ACHTERVELD Motorcoureur Senna van den Hoven is met een ‘tas vol ervaringen’ teruggekeerd van de Yamaha Masterclass 2021 in het Spaanse Alcarras. De 18-jarige Achtervelder, die het afgelopen seizoen als vijfde eindigde in de Yamaha R3 Cup, was op uitnodiging van Yamaha afgelopen week aanwezig bij een speciale training van bLU cRU racing Europa.

Naast Van den Hoven en landgenoot Bryan Cohen waren er twintig andere coureurs uit Scandinavië, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Brazilië. ,,Alles was tot in de puntjes verzorgd,’’ zegt Van den Hoven. ,,Naast een mediatraining en fotosessie kregen we uitleg over de motortechniek. Daarnaast reden we donderdag en vrijdag negen keer op het circuit een sessie van 20 minuten. We werden begeleid door WK Superbikecoureur Andrea Locatelli, Niccolò Canepa (coach van Toprak Razgatlioglu, de leider in het WK Superbike, red) en Supersport 600 coureur Unai Orradre.”

,,Ik heb super veel geleerd. De doelstelling van Yamaha is altijd 100 % focus en respect voor andere coureurs. We konden vragen stellen aan de coaches en het daarna proberen uit te voeren op het circuit. Locatelli en Canepa reden ook mee tijdens de sessies. We hebben ook goed kunnen zien hoe de professionele Yamaha 300 teams te werk gaan,’’ aldus Van den Hoven, die met een certificaat op zak terugkeerde naar Achterveld.


In welke klasse Senna van den Hoven het komende actief is, is nog niet bekend. ,,We zijn volop bezig voor 2022. We hopen spoedig onze plannen te presenteren.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie