Spelers van VOP en Achterveld lopen het wedstrijdveld op
Spelers van VOP en Achterveld lopen het wedstrijdveld op Merel Zoomers

Achterveld moet na gelijkspel tegen VOP nog één keer winnen om zich te handhaven

21 mei 2023 om 00:24 Voetbal

ACHTERVELD Om zeker te zijn van handhaving moet Achterveld op de slotdag winnen van SEC. Die conclusie kan getrokken worden na het teleurstellende gelijke spel tegen VOP. Bij een gelijkspel zou de ploeg van Jouri Melkert het spelen van degradatiewedstrijden ook nog kunnen voorkomen. Bij een nederlaag is dat niet het geval, dan krijgt het seizoen nog een vervelend staartje.

Achterveld had het kunnen voorkomen als het wat scherper was in aanvallend opzicht. De ploeg creëerde een aantal kansen, maar de scherpte ontbrak. De twee beste kansen kwamen direct na rust. Eerst schoot Rudy Baalman goed in, maar redde de Amersfoortse doelman. Een minuut later schoot Bas van Ruitenbeek wel raak.
Het lukte Achterveld niet om de voorsprong over de streep te trekken. 20 minuten voor tijd kwam VOP uit een directe vrije trap op 1-1. In het slot moest Achterveld ook nog eens met tien man verder. Toen alle wissels ingebracht waren viel Sven van Rossum uit met een schouderblessure.

Melkert: ,,Het is toch wel balen dat we het niet af hebben gemaakt. Nu moeten we nog één keer vol aan de bak.”