oprichter Quinyx
oprichter Quinyx pr

Een derde van de flexwerkers in Leusden vertrekt binnen een jaar

Nieuws Deel je nieuws

Een groot deel van de flexwerkers is op zoek naar meer flexibiliteit. In een onderzoek van Quinyx zegt liefst 61 procent van de ondervraagden meer flexibiliteit te willen bij het plannen van diensten. Ze zien dit als de factor die hun werkgeluk het meest zou verbeteren. Dat ze dit belangrijk vinden, blijkt wel uit het feit dat 34 procent van de flexwerkers hun baan heeft opgezegd omdat de werk-privé verhouding uit balans was.

Quinyx biedt workforcemanagement-software voor bedrijven met oproepkrachten of personeel in wisseldiensten en doet jaarlijks onderzoek naar de positie van deze groep. Het onderzoek is dit jaar gedaan vlak voor de coronacrisis. In maart 2020 zijn 600 werknemers in Nederland, die zich identificeren als een ‘bureauloze’ werknemer, ook wel flexwerkers genoemd, bevraagd over onderwerpen als planning, ziekteverlof, lonen en communicatie. Om te begrijpen of het coronavirus hun werkervaring, prioriteiten en zorgen tijdens de pandemie zijn veranderd, is een tweede enquête gehouden in april en mei 2020.

Communicatiekloof

Op basis van het onderzoek constateert Quinyx dat er een communicatiekloof is tussen werkgevers en hun flexwerkers. Van deze groep wordt verwacht dat ze ‘oproepbaar’ zijn voor updates en behoeften van werkgevers. Vrijwel alle respondenten (92 procent) geven dan ook aan dat ze ook na kantooruren contact hebben met een werkgever of leidinggevende. Zo’n 69 procent wordt in privétijd gecontacteerd via sms, whatsapp of wordt gebeld en ongeveer 17 procent ontvangt mail na werktijd. Maar weinig bedrijven voorzien, volgens het onderzoek, dikwijls niet in de middelen die flexwerkers nodig hebben om persoonlijke en zakelijke communicatie te scheiden. Slechts 6 procent heeft een speciale app voor de communicatie met werk.

Over Quinyx
Quinyx is opgericht in 2005 en biedt bedrijven een cloud gebaseerd workforcemanagement-software. Het bedrijf heeft een app ontwikkeld die zorgt voor planning, personeelsbezetting, tijdsregistratie, communicatie en taakbeheer ineen. Quinyx wordt gedreven door de missie om het werkleven van miljoenen mensen te verbeteren door efficiënter beheer en eerlijkere dienstroosters. Meer dan 500.000 actieve gebruikers maken al gebruik van Quinyx-diensten, waaronder bedrijven als Burger King, Decathlon, Rituals Cosmetics, London City Airport, Hanos en Bloomon. 

advertentie
advertentie