Spannende expositie De Vrije Kwasten

27 januari 2012 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Schildervereniging De Vrije Kwasten houdt tijdens het weekend van 4 en 5 februari een spannende en indrukwekkende tentoonstelling in de Moespot, Jan van Arkelweg 6 te Achterveld. Meer dan tachtig werken van de dertig leden tellende oudste schildervereniging van Leusden zijn te bekijken. Er zijn ook beelden te zien.

De expositie wordt geopend op zaterdag 4 februari om 13.30 uur door Cor van de Braber, oud-leraar, zeer verdienstelijk schilder en oud-lid van de Vrije Kwasten. Tijdens de feestelijk opening treedt de combo 'Quattro Stagioni' op.

De muzikanten zijn Nico Flohr, Rob Stheins, Kees Groen en Valerie Jehee.

Zowel op zaterdag en zondag is de expositie te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Spannend is de tentoonstelling omdat het geëxposeerd materiaal is te zien als een weerslag van activiteiten van het afgelopen schilderjaar in de vorm van landschappen, naakt- en figuurstudies, portretten en stillevens. Ook is er in toenemende mate abstract werk te zien.

Het is verheugend te zien dat elk jaar meer mensen de expo bezoeken en uit het aantekenboek, waarin gasten hun op en aanmerkingen kunnen schrijven, blijkt dat 'de kunst met stappen vooruitgaat en we komen volgende jaar zeker weer terug'.

De leden van de Vrije Kwasten komen elke veertien dagen bijeen op dinsdagavond voor het met elkaar schilderen van een portret, stilleven of naakt/figuurstudie. De avonden in de Moespot worden zeer druk bezocht. In de zomermaanden komen ze op zaterdagen bijeen voor een buiten-schilder-programma in de omgeving van Amersfoort en Leusden, waarin landschappen de voorkeur genieten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie