Zien, horen en meedoen op Verenigingendag

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Wie zaterdag 21 april in winkelcentrum Hamershof liep, had grote kans aangesproken te worden door één of meer van de 33 vrijwilligersorganisaties, (sport)verenigingen en maatschappelijke organisaties die zich presenteerden op de promotiemarkt, georganiseerd door Welzijn Leusden in samenwerking met winkeliersvereniging De Hamershof.

Er waren diverse activiteiten te zien en te doen. Zo kon je ten dans gevraagd worden door leden van Stichting Dans Leusden en gevraagd worden om mee te zingen bij popkoor Popvalley op het Plein. Aan de andere kant van het winkelcentrum op 't Erf was het mogelijk om te sporten op het aangelegde beachveld bij LHV, Afas Leos, Antilopen of De Hakhorst. Ook MHCL en schaakvereniging Leusden vertoonden daar hun sporten. Organisaties als VVV, De Zonnebloem en Raad van Kerken probeerden in het winkelcentrum met een folders en ander (informatie)materiaal de aandacht te trekken van het publiek dat bewust of toevallig op de promotiemarkt rondliep. De zesde editie van de promotiemarkt liep gesmeerd. Helaas vielen er enkele druppels regen maar dat maakte de organisaties en verenigingen niet minder enthousiast. Muziekvereniging Lisiduna liet bezoekers ervaren hoe het is om een muziekinstrument te bespelen.

Ook de ouderenbonden waren vertegenwoordigd om hun boodschap uit te dragen. Vaargroep Leusden was aanwezig om met modelboten in de Kooikersgracht te varen en kinderen konden met dieren knuffelen bij de Dierenvallei. De winkeliersvereniging stelde dit jaar weer prijzen beschikbaar aan verenigingen of organisaties met het beste idee voor een nieuwe activiteit of ander streven van de betreffende club. Die prijzen werden uitgereikt aan Leusden TV, EHBO en Trim en Tourclub Leusden. De verenigingen en organisaties hebben zich weer laten zien aan de inwoners van Leusden op deze succesvol verlopen verenigingendag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie