Supermarkt in Zuid definitief dicht

7 mei 2012 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Zo'n tweehonderd klanten kwamen vrijdagmorgen naar 'hun' COOP supermarkt in Leusden Zuid om afscheid te nemen van Cor van den Heuvel die de deur van zijn bedrijf definitief dichtdoet. Na 31 jaar houdt hij het voor gezien. Het winkelcentrum wordt gesloopt en met zijn 61 jaar zag hij het niet zitten om in de Tabaksteeg opnieuw te beginnen.

door Frits van Breda

Een artikel in de Leusder Krant over de op handen zijnde sluiting, was voor twee vaste klanten van de COOP, Jolanda Holtvluwer en Janske Bakker aanleiding om tot actie over te gaan. Alle bewoners in de wijk kregen een briefje in de bus met het verzoek om een bijdrage te leveren voor een passend afscheidscadeau en persoonlijk afscheid te komen nemen van Cor van den Heuvel en zijn vrouw Coos.

Tot grote verrassing van de organisatoren en het personeel vulde de supermarkt zich vrijdagmorgen met een onverwacht groot aantal mensen. In een kort praatje bracht mevrouw Bakker in herinnering welke winkels er in Leusden-Zuid zoal geweest zijn: de Hubo, een bruidswinkel, radio Drieënhuizen, twee groenteboeren, een bakker, een slager, een melkboer en een tegelhandel. De oudere aanwezigen konden de lijst zelfs nog aanvullen.

,,Sommigen zeiden wel dat de COOP zo duur is. Nee, de andere zaken zijn te goedkoop'' benadrukte de spreekster, die de behulpzaamheid , gemoedelijkheid en vriendelijkheid van eigenaar en personeel prees. De buurtwinkel zal zeker gemist worden als de plek waar de laatste nieuwtjes werden uitgewisseld.

De 78 jarige mevrouw Van de Brink vind het maar niks dat de buurtsuper verdwijnt. Zij gaat haar boodschappen voortaan in Woudenberg doen omdat dat voor haar dichterbij is. Een 85-jarige klant zei dat ze de gezelligheid zeker zal missen maar dat ze wel begreep dat de COOP er mee stopte. ,,Alles moet tegenwoordig groter en moderner. Jammer dat ik nu wat verder moet voor mijn boodschappen'' aldus de bejaarde dame.

Jolanda Bransen werkt al dertig jaar in de COOP. Zij is, zoals ze zelf zegt 'de rechterhand van eigenaar Van den Heuvel'. Zij is blij dat het eindelijk zover is dat de winkel definitief dicht gaat. Samen met het overige personeel is ze al een jaar gewend aan het idee dat ze bij Dirk van den Broek verder gaan. ,,We zijn al ingewerkt en zijn er helemaal klaar voor'', legt de bedrijfsleidster uit. Zij is er van overtuigd dat ze het merendeel van de klanten weer zal terugzien in de nieuwe supermarkt in de Tabaksteeg.

Cor van den Heuvel is tevreden over de gang van zaken. ,,Het pand waar Dirk van den Broek nu zijn deuren opent was eigenlijk voor ons bedoeld. Ik ben bijna 62 jaar en wilde niet weer helemaal opnieuw beginnen. Ik ben blij dat ik een regeling heb kunnen treffen waarbij mijn twaalf werknemers verzekerd zijn van werk in de nieuwe supermarkt'', is zijn toelichting.

Het geschenk van zijn klanten bestond uit een complete 'tuinkeuken' waarop hij naar hartenlust kan barbecueën. Een schort, gasfles, tal van attributen en zelfs een bon van de Keurslager waren bijgevoegd. Voor als het een keertje mis zou gaan was er een dinerbon.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie