Ecologische verbindingszones Heiligenbergerbeek

8 juni 2012 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Landgoed Den Treek-Henschoten en Waterschap Vallei & Eem sluiten de aanleg van ecologische verbindingszones nabij de Heiligenbergerbeek in Leusden af. De beek en de oevers zijn opnieuw ingericht en landbouwpercelen van het landgoed zijn omgevormd tot natuurgebieden. Hierdoor zijn ecologische verbindingen ontstaan langs de beek en tussen de Utrechtse Heuvelrug en het Veluwe-plateau.

De westelijke oever van de beek is over een breedte van 10 meter verflauwd waarop beekbegeleidende broekbosjes ontstaan. Bij het nieuw te ontwikkelen landgoed Groot-Schutterhoef is langs de beek een natte natuurstrook van 10 tot 40 meter breedte aangelegd met poelen en laagtes.

Landgoed Den Treek-Henschoten vormde 14 hectare minder geschikte landbouwgrond om tot nieuwe natuur. Het gaat om percelen nabij de Hopschuur en het Baggergat, die grenzen aan de beek.

Op vrijdag 15 juni vanaf 13.30 uur vindt de afsluitende handeling plaats in aanwezigheid van wethouder Joyce Oskam van de gemeente Leusden, de Raad van Bestuur van landgoed Den Treek-Henschoten en dijkgraaf Annemarie Moons. Ter gelegenheid van de afronding van de werkzaamheden zetten zij vis uit in de beek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie